Upea uutuussovellus! Tekee 3D-malleja valokuvista

Digi · Tim Isokivi

3D-mallinnus on toistaiseksi vaatinut ainakin jonkin tason perehtymistä OpenGL:n ja Direct 3D:n kaltaisiin ohjelmiin. Tuoreen älypuhelinsovelluksen luvataan kuitenkin tekevän mallinnuksesta niin helppoa, että kuka tahsa pystyy siihen.

autodesk05102014a

Helpon 3D-mallinnuksen mahdollistaa Autodeskin 123D Catch -niminen sovellus, joka on saatavilla toistaiseksi Applen ja Androidin älylaitteille. Mallinnusta varten käyttäjän tulee ottaa kohteesta vähintään 20 valokuvaa jokaiselta puolelta. Sovellus kokoaa kuvista kolmiulotteisen mallin, jonka voi halutessaan ladata myös tietokoneelle.

Autodeskin mukaan sovelluksen avulla voi luoda jopa 3D-printterillä tulostettavia esineitä. Sovelluksen käyttöä esitellään Imgur-sivustolla jaetussa kuvasarjassa.

autodesk05102014b