Jedikoulu aloitti Britanniassa – valomiekkatunnit opintosuunnitelmassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

George Lucasin luoma Star Wars -elokuvasaaga on monille faneilleen enemmän kuin pelkkä leffasarja. Star Wars voi toimia ihailijoidensa elämäntapana sekä kaiken olemisen ohjenuorana. Englannin Cheltenhamissa on avattu valomiekkailua opettava oppilaitos.

Ludosportin Light Saber Combat Academy opettaa Tähtien sota -faneja hallitsemaan valomiekkansa käyttöä ja taistelemaan, kuten kunnon jedin kuuluukin. Vaikka valomiekat eivät olekaan aitoja, vaan pelkästään lelukaupoista saatavia välineitä, voi niilläkin harjoitella tehokkaasti erilaisia koreografioita, pyörähdyksiä ja liikkeitä. Tunteja järjestetään kerran viikossa.

Kerroimme taannoin San Franciscossa supersuosiota saavuttaneesta valomiekkakurssista. Siellä valomiekkamestarit aloittavat tunnin venyttelyllä ja lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrytään miekan heilautusharjoitteluiden kautta varsinaisiin taistelu- ja liikesarjoihin. Tunti päättyy aina meditaatioharjoitukseen.