Maailman oksettavin ammatti? Mies sukeltaa työkseen ihmisten ulosteissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ammatinvalintakysymykseen vastaaminen on nuorelle ihmiselle yksi elämän tärkeimmistä valinnoista. Ammatteja löytyy laidasta laitaan, mutta kaikki eivät luonnollisestikaan ole halutuimmasta päästä. Voisi kuvitella, että Brendan Walshin ammatti ei juuri kiinnosta.

Australian Melbournessa asuva Walsh on nimittäin sukeltaja. Hänen työpaikkansa eivät tosin ole kristallinkirkkaissa merivesissä, vaan muiden ihmisten ulosteessa. Hänen oma yrityksensä tarjoaa erityisesti viemäreihin ja jätteen saostusaltaisiin liittyviä sukelluspalveluita, joten työympäristä on takuulla yksi maailman etovimmista paikoista.

Viemäreissä ja saostusaltaissa tulee ajoittain tukoksia tai esimerkiksi pumppu hajoaa pinnan alla. Silloin Walsh kutsutaan hätiin. Miehen mukaan erityisesti ihmisten hampaat sekä vessanpöntöstä alas vedetyt hygieniatuotteet, kuten terveyssiteet ja kondomit, aiheuttavat tukoksia. Sukeltaja on ylpeä ammatistaan ja kertoo rakastavansa työtään.