Eläinlääkäri pelasti kissan hengen – antoi verensiirrossa koiran verta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläinlääkärit tekevät päivittäin urotöitä, joissa ne pelastavat ihmisten perheenjäseniä ja paikkailevat toki myös hieman pienempiä vammoja. Lemmikeille annetaan joskus myös verensiirtoja, mutta nyt Buttercup-niminen kissa pelastettiin poikkeuksellisella keinolla.

Splash
Splash

Buttercup oli nimittäin kuolemaisillaan mentyään sitä ennen tajuttomaksi kotonaan Floridassa. Marathon-eläinsairaalaan kiidätetty lemmikki kärsi vakavasta verenhukasta, mutta sairaalassa ei ollut antaa sille kissan verta eikä tilanteessa ollut aikaa lähteä etsimään oikeanlaista verenluovuttajaa.

Splash
Splash

Hätätilateessa eläinlääkäri teki poikkeuksellisen ratkaisun, sillä hän päätti antaa kissalle sopivaksi katsomaansa koiran verta. Se toimi, ja Buttercup-kissa on edelleen elossa ja voi hyvin. Yhdysvalloissa tunnetaan vain 62 tapausta, joissa kissalle on annettu koiran verta. Tiedossa ei ole onko kissa ryhtynyt haukkumaan muiden kissojen perään.