Norjaan tulossa maailman tyylikkäimmät setelit – pikseligrafiikkaa takana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan unionin alueella setelit vaihtavat ajoittain ulkoasuaan, mutta näkyvät muutokset ovat yleensä melko maltillisia. Tilanne on hieman toinen esimerkiksi Norjassa, jonka keskuspankki tullee laskemaan tulevaisuudessa liikkeelle maailman tyylikkäimmät setelit.

Norjan pankki
Norjan pankki

Norjan keskuspankki on nyt kertonut, että maan tulevissa seteleissä tullaan käyttämään kuvallisena elementtinä vahvasti pikseligrafiikkaa. Poikkeuksellisen näyttävät setelit ovat alkuvuonna 2014 käynnistyneen suunnittelukilpailun tulosta.

Kilpailun suuntaviivoina osallistujille kerrottiin ainoastaan, että kuvioiden tulee liittyä tavalla tai toisella mereen. Loppusuoralle pääsi kahdeksan suunnittelijaa, ja lopulta voittajaksi valittiin oheissa nähtävät setelit. Setelien etupuolella nähdään kahden suunnittelijan, Enzo Fingerin ja Terje Tønnessenin, töitä. Takapuolen pikselit ovat kuitenkin Snøhetta Designin laatimista Beauty of Boundaries -kilpailutöistä.

Norjan pankki
Norjan pankki