Ebola-uhri heräsi kuolleista? Kohuttu nettikuva peräisin elokuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmaa kohahduttaa parhaillaan Ebola-viruksen aiheuttama tautiaalto, ja äskettäin Espanjassa todettiin Euroopan ensimmäinen tartunta madridilaisen sairaalan sairaanhoitajalla. Ebolaa on kuvailtu maailmanhistorian tuhoisimmaksi, ja se on vaatinut pelkästään Länsi-Afrikassa noin 3.500 ihmisen hengen.

Tauti aiheuttaa jossain määrin myös hysteriaa ihmisissä, eikä tilannetta helpota perättömiä huhuja vellovat ihmiset. Parhaillaan verkossa leviää valokuva tummaihoisesta naisesta, jonka väitetään olevan liberialainen Ebola-uhri. Hänen on myös kerrottu muuttuneen eläväksi kuolleeksi, eli zombieksi, ja kuva on järkyttänyt verkossa monia.

Mirror-lehden mukaan valokuva on kuitenkin peräisin Brad Pittin tähdittämästä World War Z -elokuvasta, ja on siten aiheuttanut vain turhaa huolta ihmisille. Äskettäin yhdysvaltalainen lääkäri pelotteli ihmisiä, että Ebola tulisi muuttumaan jossain vaiheessa ilmateitse leviäväksi viruksesksi. Useat tutkijat muun muassa Suomessa ovat lytänneet väittämän paniikin lietsomisena.