Ebola-uhri heräsi kuolleista? Kohuttu nettikuva peräisin elokuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmaa kohahduttaa parhaillaan Ebola-viruksen aiheuttama tautiaalto, ja äskettäin Espanjassa todettiin Euroopan ensimmäinen tartunta madridilaisen sairaalan sairaanhoitajalla. Ebolaa on kuvailtu maailmanhistorian tuhoisimmaksi, ja se on vaatinut pelkästään Länsi-Afrikassa noin 3.500 ihmisen hengen.

Tauti aiheuttaa jossain määrin myös hysteriaa ihmisissä, eikä tilannetta helpota perättömiä huhuja vellovat ihmiset. Parhaillaan verkossa leviää valokuva tummaihoisesta naisesta, jonka väitetään olevan liberialainen Ebola-uhri. Hänen on myös kerrottu muuttuneen eläväksi kuolleeksi, eli zombieksi, ja kuva on järkyttänyt verkossa monia.

Mirror-lehden mukaan valokuva on kuitenkin peräisin Brad Pittin tähdittämästä World War Z -elokuvasta, ja on siten aiheuttanut vain turhaa huolta ihmisille. Äskettäin yhdysvaltalainen lääkäri pelotteli ihmisiä, että Ebola tulisi muuttumaan jossain vaiheessa ilmateitse leviäväksi viruksesksi. Useat tutkijat muun muassa Suomessa ovat lytänneet väittämän paniikin lietsomisena.

Uusimmat