Vompatti-vauva jäi orvoksi – eläintarhanhoitaja ryhtyi sijaisäidiksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian Sydneyssä sijaitseva Taronga Zoo -eläintarha on saanut uuden asukin. Eläintarhaan on muuttanut orvoksi jäänyt vompatti-vauva Chloe. Vompatin emo oli jäänyt auton alle maantiellä ja pentu oli löydetty menehtyneen emonsa viereltä.

YouTube
YouTube

Epäonninen pikku-vompatti sai kuitenkin uuden kodin Taronga Zoosta. Eläintarhan henkilökunta kuvailee Chloea äkäiseksi mutta suloiseksi otukseksi. Karvapalloa hoidetaan eläintarhassa ympäri vuorokauden, ja eläintarhanhoitaja Evelyn Weston on ottanut Chloen sijaisäidin roolin. Weston pitää vompatille seuraa ja huolehtii sen ruokkimisesta. Arvion mukaan Chloe vapautetaan luontoon puolentoista vuoden kuluttua, kun hän on oppinut ensin selviytymisen kannalta tärkeät asiat.

Westonin mukaan Chloe on pohjimmiltaan huomion- ja hellyydenkipeä, vaikka välillä käyttäytyykin kuin oikea äkäpussi. Utelias pikkuvompatti on Taronga Zoossa hoidettavana pari kuukautta, ja sen jälkeen se muuttaa uuteen kotiin, jossa sitä pyritään vieroittamaan ihmisistä.