Raskaana ollut laiskiainen putosi puusta – eläinlääkäri pelasti pienokaisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin tutkijoiden löytäneen laiskiaisten turkista sieniä, joita voidaan tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi rintasyövän torjumiseen. Toisin sanoen verkkaisesti touhuilevat karvaeläimet ovat hyödyllisiä ihmiskunnalle muutenkin kuin niiden yltiösöpön olemuksensa johdosta.

Nyt villieläimien parissa työskennellyt ryhmä päätti pelastaa laiskiaisemon ja sen tulevan poikasen keisarileikkauksen avulla. Valitettavasti raskaana ollut emo oli pudonnut puusta ja loukannut itsensä pahasti. Costa Ricassa työskennelleet eläintyöntekijät toimittivat pahasti loukkaantuneen laiskiaisen eläinlääkärille ja tutkimuksissa huomattiin, että sikiö oli liikkunut väärään asentoon pudotuksessa.

Laiskiaiselle suoritettiin pikainen keisarileikkaus, jossa poikanen pääsi onnistuneesti ulkomaailmaan. Emon ja poikasen oletetaan toipuvan onnettomuudesta, vaikkakin pienokainen kärsi keuhko-ongelmista ensimmäisinä päivinään. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun laiskiaiselle suoritetaan sektio, Tico Times uutisoi.