Jopa 100 000 Snapchat-valokuvaa päätyi hakkereille?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sanonnan mukaan internetiin joskus päätynyt materiaali ei katoa sieltä koskaan. Snapchat on erittäin suosittu älypuhelinsovellus, jonka pääajatus on esittää sielä julkaistut kuvat vain muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen kuvia ei pitäisi enää löytyä mistään.

Parhaillaan verkossa leviää kuitenkin hakkereiden ilmoitus, jossa arviolta jopa 100.000 valokuvaa on päätynyt vääriin käsiin. Snapsave-niminen sovellus mahdollisti vielä äskettäin kuvien lataamisen ilman, että katsominen poisti kuvan.

Väitteiden mukaan Snapsave-sovelluksen serverit hakkeroitiin ja kuvat kopioitiin talteen, mutta Snapsaven julkaisija on jyrkästi kiistänyt sovelluksen olevan kuvavuodon syynä. Kuvien joukossa on jonkin verran myös käyttäjien intiimejä alastonkuvia. Osa kuvista on jo päätynyt verkkoon, Business Insider uutisoi.

Hakkerointia ei ole vielä virallisesti vahvistettu, mutta Snapchat kommentoi asiaa julkisesti Gizmodo-julkaisulle. Yhtiö korostaa, että sen servereitä ei ole hakkeroitu ja että kyse on ollut Snapchatin kanssa yhteensopivasta kolmannen osapuolen sovelluksesta. Snapsave on nyt poistettu jakelusta ja verkkosivusto SnapSaved on suljettu.