Drinkkiseuraa hotellin aulabaariin? Uusi sovellus yhdistää ihmiset

Digi Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmisten ei tarvitse nykyään jutella kasvotusten, koska keskustelemista varten on kehitetty lukuisa määrä puhelimella toimivia sovelluksia. Myös vieraisiin ihmisiin tutustuminen on tehty entistäkin helpommaksi, vaikkakin nettiprofiilin takaa voi esittää erilaista ihmistä kuin oikeassa elämässä on.

YouTube
YouTube

Nyt kaikille matkustajille avattu HelloTel-sovellus yhdistää samassa hotellissa yöpyvät matkustajat toistensa seuraan. Kyseessä ei ole treffisovellus, vaan ennemmin applikaatio, jonka avulla voi löytää juttukaverin yksinäiselle hetkelle. Sovelluksessa voi kertoa, onko vapaa-ajan matkalla vai työasioilla. Toisin sanoen ihmisten ei tarvitse enää osallistua hissikeskusteluihin tai päivystää aulabaarissa muiden hotellin asiakkaiden kanssa.

Kerroimme taannoin antisosiaalisesta verkostosta, jonka avulla voi vältellä muita ihmisiä. Cloak-niminen sovellus seuraa Foursquarea, Instagramia ja muita geo-tageilla varustettuja sovelluksia ja luo niiden perusteella kartan, jossa näytetään kaikki lähistöllä olevat ystävät, tutut ja vihamiehet. Kaikkien tuttavapiirissä on varmasti henkilöitä, joiden näkeminen saa päivän pilalle.