Google pani Street View -kameran kamelin selkään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hakukonejätti Google on laajentanut Street View -palveluaan myös rakennusten sisätiloihin ja moni onkin veikannut, että internetin valtiaan tavoitteena on saattaa kaikki maailman julkiset paikat karttapalvelunsa piiriin. Nyt palvelun avulla pääsee kurkistelemaan aavikolle.

YouTube
YouTube

Google palkkasi asialle kameralla varustetun kamelin, jonka tehtävänä oli ikuistaa Abu Dhabissa sijaitseva Liwan aavikko nettireissaajien pällisteltäväksi. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitseva aavikko on kauttaaltaan kuuman hiekan peittämä. Kuvausvälineistön kantajakamelin nimi oli Raffia, ja se kuvasi aavikon näkymiä 360 asteen skaalassa.

Kerroimme taannoin, että Google on ikuistanut palveluunsa Japanin 3.776 metriä korkean Fuji-vuoren. Googlelle Street View -videoita kuvaava työntekijä kiipesi itse vuorelle mahdollistaakseen kaikkien maailman karttapalveluseikkailijoiden pääsyn samaisiin maisemiin kotisohvalta käsin. Fuji on Japanin suosituin yksittäinen turistikohde, ja sen huipulle nousee vuosittain yli 200.000 ihmistä.