Papukaija karkasi – palasi neljä vuotta myöhemmin eri kieltä puhuen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Papukaijat ovat vaativia ja runsasta hoitoa tarvitsevia lemmikkieläimiä, mutta hyvähermoiset omistajat voivat opettaa niitä esimerkiksi toistamaan lauseita ja laulamaan musiikkikappaleita. Papukaijojen tiedetään myös nauravan mielellään ihmisten ääniä matkien.

Kalifornialaisen omistajan papukaija katosi neljä vuotta sitten. Nyt Daily News uutisoi linnun päätyneen takaisin omistajalleen. Papukaija toisteli vielä vuonna 2010 englanninkielisiä sanoja, mutta nyt lintu on muuttunut virheetöntä espanjaa puhuvaksi lemmikiksi. Lisäksi lintu kyselee aktiivisesti Larry-nimistä miestä.

Papukaijan käytös on lisäksi muuttunut karkumatkan aikana väkivaltaisemmaksi, sillä se puree omistajansa kättä jopa ruokintatilanteessa. Papukaijan väliaikaista pakopaikkaa ei ole selvitetty lukuisista yrityksistä huolimatta, eikä kukaan tiedä, kenestä Larrysta lintu juttelee.