Tandempyöräily mullistuu – pian poljetaan rinnakkain

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Freeman-taiteilijanimellä tunnettu suomalaismuusikko lauloi vuonna 1976 ilmestyneellä nimikkolevyllään tandemilla ajamisesta. Viimeistään siitä saakka jokainen suomalainen on tiennyt, miltä kaksipaikkainen polkupyörä näyttää. Nyt puolalaiset näyttävät mallia toisenlaisesta tandemista.

YouTube
YouTube

Perinteisesti tandempyöräilyssä ajellaan peräkkäin siten, että polkupyörässä on kaksi satulaa ja kahdet polkimet ketjuineen. Puolassa on kuitenkin taannoin bongattu pyöräilytapahtuman yhteydessä paripolkupyörä, jolla ajelijat voivat polkea vierekkäin.

Yhden polkupyörän varaan rakennettu systeemi on hauska, sillä kaksipaikkainen polkupyörä on vierekkäin ajettuna huomattavasti sosiaalisempi tapahtuma kuin silloin, jos toinen joutuu jatkuvasti tuijottamaan edessä ajavan takapuolta. Päätyvätköhän tällaiset polkupyörät koskaan massatuotantoon?