Mobiilisovellus muuttaa puheen tekstiksi – reaaliajassa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusi teknologia tarjoaa ihmisille paitsi runsain määrin viihdettä, myös apua niille jotka sitä tarvitsevat. Tuoreen keksinnön luvataan helpottamaan vaikeasti kuulovammaisten arkean merkittävällä tavalla.

YouTube
YouTube

Transcense on tuore innovatiivinen mobiilisovellus, joka muuttaa puheen reaaliajassa tekstiksi. Tästä on tietenkin merkittävää apua esimerkiksi kuuroille, sillä kaikissa tilanteissa esimerkiksi viittomakieleen ei voi tukeutua. Transcensen käyttäjä pitää korvassaan kuuloketta, joka muuttaa vastaanottamansa puheen tekstiksi käyttäjän puhelimen ruudulle.

Keksintö toimii jopa useamman ihmisen välisissä keskustelutilanteissa, sillä sovellus tunnistaa eri puhujien äänet. Yhdysvaltalaisten, ranskalaisten, hollantilaisten ja taiwanilaisten tutkijoiden yhteistyönä kehitellylle Transcenselle kerätään parhaillaan rahoitusta IndieGoGo-varainkeruupalvelun kautta.