Eläintarhan leijonalla napsahti päässä – surmasi naaraan

Ohhoh! · Annika Kela

Puolalaisessa eläintarhassa sattui äskettäin järkyttävä välikohtaus, kun urosleijona hyökkäsi yllättäen naaraan kimppuun ja tappoi sen vierailijoiden silmien edessä. Leijonia katsomaan tulleet vierailijat kuvasivat tapahtumat videolle.

YouTube
YouTube

Eläintarhan hoitajat riensivät hätiin liian myöhään, sillä naarasleijona oli ehtinyt menehtyä vammoihinsa. Puolalaisessa eläintarhassa vietettiin juuri 60-vuotisjuhlaa. Tarha oli päättänyt juhlavuotensa kunniaksi investoida leijoniin ja hankki nämä kauniit kissaeläimet ihmisten nähtäviksi.

Videolla nähty Arco urosleijona tuotiin Puolaan Portugalista ja naarasleijona Berghi saapui kahden muun naaraan kanssa Ranskasta. Eläintarhan kauhuksi leijonat eivät tulleet keskenään toimeen. Urosleijona hyökkäsi naaraan kimppuun ja tappoi sen. Vaikka vastaavanlaisia tilanteita nähdään leijonien kesken myös luonnossa, on selvää, että häkkielämä korostaa vielä entisestään stressaantuneiden eläinten aggressiivisuutta.

Eläintarhan johtaja on kertonut, että villieläinten käytös on tarhassa arvaamatonta, eikä välikohtausta olisi voitu estää.

Puolassa sattunut järkyttävä välikohtaus on jo toinen samanlainen tapaus vuoden sisällä. Noin vuosi sitten Yhdysvalloissa Dallasin eläintarhassa urosleijona tappoi häkissään naaraan. Tapaus kohahdutti maailmanlaajuisesti ja ihmiset jakoivat netissä järkyttäviä kuvia leijonista tappelemassa häkissä. Ilmeisesti tapauksesta ei ole opittu mitään ja sama tilanne pääsi toistumaan uudelleen Puolassa.