Maailman coolein muurahaiskarhu iski – ego ainakin kunnossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hauskalla videolla nähdään muurahaiskarhu, joka nousee takajaloilleen ja pelottelee kengurun tiehensä. Hampaattomat muurahaiskarhut puolustautuvat luonnossa pitkillä ja terävillä kynsillään. Niiden tiedetään ajaneen tiehensä jopa puumia ja jaguaareja pelottomalla hyökkäystaktiikallaan.

YouTube
YouTube

Monen mielestä pikkuinen muurahaiskarhu on kaikkea muuta kuin pelottava. Kengurun poikanen näytti olevan eri mieltä, sillä se loikki karkuun heti, kun karhu nousi jaloilleen. Videon on kuvannut eläinten omistaja Julia Heckathorn, jolla on lupa pitää eksoottisia eläimiä lemmikkinään opetustarkoituksen ansiosta.

Eläimet kuuluvat Heckathornin projektiin, jossa lapsia opetetaan ja valistetaan eläimiin liittyen. Etenkin uhanalaisten eläinten tärkeyttä korostetaan ja lapset halutaan saada kiinnostuneiksi eläimistä ja luonnonsuojelusta. Muurahaiskarhu ja kenguru ovat varmasti lasten mielestä kiehtovia otuksia, sen ansiosta he haluavat oppia eläimistä kaiken mahdollisen.