Tämä mies aikoo pistää rahoiksi Ebola.com-verkkotunnuksella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ebola-viruksen leviäminen on yksi tämän hetken puhutuimmista uutisaiheista, ja taannoin Espanjassa todettiin Euroopan ensimmäinen tartunta madridilaisen sairaalan sairaanhoitajalla. Ebolaa on kuvailtu maailmanhistorian tuhoisimmaksi virukseksi.

Ebola on vaatinut pelkästään Länsi-Afrikassa noin 3.500 ihmisen hengen. Kuten jokaisen katastrofin tapauksessa, jotkut yrittävät lyödä rahoiksi Ebolan avulla. Yksi tällaisista ihmisistä on lasvegasilaisen Blue String Ventures -firman omistaja Jon Schultz, joka ostaa katastrofeihin ja tauteihin liittyviä internet-verkkotunnuksia myydäkseen ne eteenpäin kalliimmalla hinnalla.

Mies omistaa Ebola.com -verkkotunnuksen, ja aikoo ansaita sillä sievoisen summan rahaa. Jon Schultz osti ebola.com-verkkotunnuksen vuonna 2008 13.500 dollarilla, eli noin 10.660 eurolla. The Washington Post -lehden mukaan hän odottaa myyvänsä sen nyt 150.000 dollarin, eli lähes 120.000 euron hintaan.

– Laskurimme mukaan sivua katselee tällä hetkellä 5.000 ihmistä päivässä, ihmisten kokeillessa mihin Ebola.com -osoitteen kirjoittaminen heidät vie, Jon Schultz kuvailee.

– Saamme jatkuvasti ostotarjouksia siitä. Minulla on runsaasti kokemusta tämän kaltaisesta liiketoiminnasta, ja mielestäni 150.000 dollaria on kohtuullinen summa, mies jatkaa.

Jon Schultz on aikaisemmin hankkinut omistuksiinsa muun muassa lintuinfluenssaan, sikainfluenssaan ja Fukushimaan viittaavat verkkotunnukset. Mies haluaa myydä Ebola.com-tunnuksen nopeasti, sillä hän kertoo pelkäävänsä jonkin lievittävän pian taudin uutisarvoa. Schultz ei itse näe katastrofeilla rahan ansaitsemisessa mitään kyseenalaista, vaan puolustaa toimiaan vertaamalla itseään lääkäreihin.

– Voisit sanoa samaa lääkäreistä. He ansaitsevat paljon rahaa hoitamalla vakavasti sairaita potilaita. Olemme sitä paitsi uhranneet muutamia tuhansia dollareita lisäämällä sivulle Ebola-aiheisia linkkejä. Ihmiset voivat myös lahjoittaa siellä rahaa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, Jon Schultz puolustautuu.