Maailman painavin ilotulitusraketti ammuttiin – mykistävä näky taivaalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilotulitteet kuuluvat perinteisesti uuden vuoden viettoon. Myös erilaisia juhlatapahtumia ja festivaaleja kunnioitetaan näyttäviä raketteja laukaisemalla. Ihmiset nauliintuvat katsomaan taivaalle lennätettyä räiskeshow’ta mielellään – iästä riippumatta.

YouTube
YouTube

Nyt Japanissa on suoritettu maailmanennätys laukaisemalla taivaalle ennennäkemättömän suuri ilotulite. Raketin paino oli yhteensä 460 kiloa ja sen leveys oli 120 senttiä. Kolmattatoista kertaa järjestetyn Kounosuhanabitaikai-festivaalin päätähti räjäytettiin taivaalle 15.000 muun raketin jälkeen.

Festivaalia vietettiin Konosu Cityssä, ja paikalle oli tullut peräti 600.000 ihmistä katselemaan ilotulistusnäytöstä. Mukana oli myös Guinnessin ennätystenkirjan edustaja, joka todisti ennätysraketin räjähtämistä aitioipaikalta. Onneksi spektaakkeli myös videoitiin ja kauempana asuvat pääsevät fiilistelemään tunnelmia Nekowebtv2-kanavan julkaiseman verkkovideon avulla.