Kuin kauhuelokuvasta – tyttö uhrasi kaverin sormet

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jumalia voi kiittää uhrilahjojen avulla, ja uhraamista suoritetaan edelleenkin monissa uskonnoissa rituaalinomaisena toimituksena. Uhrilahjoja voidaan antaa myös väärien tekojensa sovittamiseksi.

Varsinaisia veriuhreja ei käytetä enää yleisesti nykyuskonnoissa, vaikka ne kuuluivatkin oleellisesti muinaiskulttuureihin. Tsekkiläinen teinityttö uhrasi 10-vuotiaan ystävänsä sormet Saatanalle. 15-vuotias Jitka Svehlova oli lähtenyt metsään yhdessä nuoremman Alena Skrivankovan kanssa.

Kaksikko oli ottanut retkelle mukaan kirveen. Yhtäkkiä Jitka sitoi Alenan puuhun ja hakkasi tytön sormet irti kirveellä. Onneksi uhri onnistui pakenemaan kotiinsa, ja järkyttyneet vanhemmat soittivat asiasta poliisille, Mirror-lehti uutisoi.

Virkavalta löysi teinin metsästä maassa istumasta, ja hän piteli vieläkin toisessa kädessään kirvestä ja toisessa ystävänsä sormia. Jitka kertoi uhranneensa sormet Saatanalle ja hänet toimitettiin mielenterveyshoitoon.