Tolkku-oluella kiristyvää alkoholipolitiikkaa vastaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tolkku käteen -yhteisö ja Saimaan Juomatehdas vastaavat jatkuvasti kiristyvään alkoholipolitiikkaan valmistamalla Tolkku-oluen. Oluella otetaan kantaa valtakuntamme tolkuttomaan alkoholipolitiikkaan ja lisääntyvään holhoukseen.

Kansalaisten järjestämä ja ylläpitämä yli 26.000 jäsenen Tolkku käteen -yhteisö on ajanut aktiivisesti tolkkua päätöksentekoon.

tolkkuolut20102014

– Kiristyvä alkoholipolitiikka ja ulkomaisia yrityksiä suosivat sääntelytoimet vaikuttavat laajalti suomalaisiin työpaikkoihin. Samalla kiristyvällä sääntelyllä kansalaisten sananvapauden toteutuminen on vaakalaudalla, toteaa Tolkku käteen -ryhmän vetäjä Cyde Hyttinen.

Tolkku-oluen valmistaminen on aloitettu viikolla 42 ja se valmistuu marraskuun puolivälissä. Olutta on saatavilla viikosta 47 alkaen ympäri Suomen hyvin varustelluista vähittäiskaupoista sekä ravintoloista. Olut pakataan 0,33l kierrätettävään lasipulloon. Saimaan Juomatehdas ohjaa myynnistä saadun tuoton Tolkku käteen -kampanjointiin tolkullisemman Suomen puolesta.

Tolkku käteen -yhteisö perustettiin 2014 tammikuussa yleisestä turhautumisesta suomalaiseen alkoholipolitiikkaan ja holhoukseen. Tolkku käteen saavutti yleisön suosion välittömästi. Yhteisö toteutti helmikuussa kumppaneineen Hiljainen minuutti -kampanjan, jolloin noin 500 ravintolaa ympäri Suomen vietti hiljaisen hetken vastalauseena jatkoaikojen poistamiselle yökerhoista. Hallituksen suunnitelman toteutuessa ravintolat menisivät kiinni jo kello 0130. Parhaillaan ravintoloiden aukiolon vapauttamiseksi kerätään kansalaisadessia, jonka voi allekirjoittaa tästä linkistä.