Hevonen pakeni poliisia Manhattanilla – odottamaton näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin poliisilaitoksen ovista sisään kävelleestä hevosesta. Kavioeläimillä on kaiketi nyt maailmanlaajuisesti sanomista virkavallan kanssa, koska nyt New Yorkin kaduilla on nyt kuvattu poliiseja karkuun juokseva hevonen.

YouTube
YouTube

Hevonen on nimeltään Barney, ja se työskentelee Manhattanilla kärryjä vetäen. Koni oli kuitenkin päässyt karkuun omistajaltaan, ja city-poliisit jahtasivat sitä kovaäänisillä ajoneuvoillaan. Lähes jokainen hevosten kanssa tekemisissä ollut tietää, että eläin vauhkoontuu ajoneuvoista entisestään. Onneksi poliisit saivat hevosen lopulta kiinni ja toimittivat sen talliinsa.

Video on julkaistu hevosajeluita vastustavan tahon toimesta. Suomessa kaupunkien katukuvissa saattaa nähdä myös poliisien kanssa yhteistyötä tekeviä hevosia. Ratsupoliisien hevosia koulutetaan säännöllisesti ammattiinsa ja niillä tehdään monipuolisia ratsastusharjoituksia. Helsingin poliisilaitoksen ratsupoliisin tallit ovat Ruskeasuon ratsastushallin yhteydessä.