Isoäiti kiinni huumekaupasta – rahoitti lastenlasten elämää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Samaan aikaan kun Yhdysvaltojen Coloradossa ja Washingtonissa kerrytetään valtion verotuloja huumeiden laillistamisen kautta, hierovat muualla rikolliset käsiään tyytyväisesti yhteen. Kannabiksen katukaupan arvo pysyy korkealla muun muassa Pennsylvaniassa, jossa kannabis on toistaiseksi vielä laitonta kaikessa muodossaan.

65-vuotias isoäiti on todettu syylliseksi laittomaan huumekauppaan, jossa hän oli myynyt noin 45 kiloa kannabista kuluneen viiden vuoden aikana. Viranomaiset löysivät jo vuosi sitten naisen kotoa 64 kiloa marijuanaa ja 393.000 dollaria käteistä.

Tällöin syyteet kuitenkin hylättiin, koska poliisit olivat tehneet kotiin rynnäkön ilman kotietsintälupaa. Paikalla olivat olleet myös isoäidin luona asuvat tyttärentyttäret.

Poliisit olivat tällöin uhanneet 17- ja 15-vuotiaita tyttöjä väkivaltaisesti. Isoäiti oli kuitenkin myöntänyt kuulusteluissa myynneensä kannabista vuodesta 2009 saakka, ja nyt hän vastaa teoistaan oikeudessa. Nainen kertoi tehneensä sivubisnestä ainoastaan tuetakseen lastenlapsiaan, joiden äiti kuoli nuorena, Daily Mail uutisoi.