Mies kyllästyi auton alle jääneisiin kotiloihin – keksi ratkaisun ongelmaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteinen lastenloru sanoo, että etana voi sarviaan näyttämällä kertoa, onko seuraavana päivänä poutasää. Kotiloita elää sekä meressä että maalla, ja niiden kuorta on perinteisesti pidetty etanan kotina ja turvapaikkana.

Etanoita voi myös syödä, mutta osa ihmisistä käyttää hidasliikkeisiä nilviäisiä askartelupuuhiin. Imguriin on nyt julkaistu kuva, jossa nähdään koristeltu kotilo. Kuvan julkaisija kertoo, että oli surullinen nähtyään asuntonsa edustalla paljon katuun liiskaantuneita etanoita, että päätti maalata niistä yhden huomiota herättävällä tavalla. Katso kuvat tästä.

Kotilon kuori muuttui taiteilun myötä keltaiseksi, ja koristeeksi hän lisäsi vihreitä ja punasia palloja. Etanapelastaja koki mukavan yllätyksen muutamaa kuukautta myöhemmin, kun hän näki korealla kuorella varustetun etanan porskuttavan edelleenkin hyvässä kunnossa pitkin naapurustoa.

Ruotsalainen Stefan Siverud on harrastanut samanlaista taiteenlajia jo muutama vuosi sitten, ja hän on maalannut kotiloille vieläkin näyttävämpiä kuoria. Mitähän etanoita syövät linnut, siilit ja jyrsijät ajattelevat värikkäistä yksilöistä?