Näyttelijä syyttää Simpsoneita kopioimisesta – vaatii 200 miljoonaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalaista perhe-elämää parodioiva keltainen Simpsonien perhe on pisin yhtäjaksoisesti televisiossa esitetty piirrossarja. Ihmiset ovat voineet katsella kuvitteellisen Springfieldin tapahtumia jo 26 tuotantokauden ajan. Simpsoneissa on esiintynyt vuodesta 1989 lähtien yli 150 hahmoa.

Yksi sarjan henkilöistä on gangsteri nimeltään Louis ”Louie” Walters. Nyt Kummisetä-elokuvissakin esiintynyt Frank Siviero on nostanut asianajajineen oikeusjutun Simpsonien tuotantoyhtiö Foxia vastaan, koska miehen mielestä sarjassa esiintyvä Louie-hahmo on hänen Goodfellas-elokuvassa nähdyn Frankie Carbone -roolihahmon identtinen kopio.

62-vuotias näyttelijä vaatii yhteensä 250 miljoonan dollarin korvauksia, eli noin 200 miljoonaa euroa. Perusteluina korvauksille hän väittää, että noin 15 Simsponien jaksossa esiintynyt Louie on vahingoittanut näyttelijän imagoa, vähentänyt hänen uskottavuuttaan ja lisännyt uraan erilaisia häiriötekijöitä. Louie on Simsponeissa toisinaan esiintyvän mafiapomo Fat Tonyn jengiläinen.

Louien ääninäyttelijänä toimii Dan Castellaneta, joka keksi hahmon äänenvärin Goodfellas-elokuvan Joe Pescin perusteella, eikä suinkaan Frank Sivieron esittämän hahmon perusteella. Sivieron mukaan hän asui 80-luvun lopulla Simpsonit-sarjan käsikirjoittaja naapurissa, joten kaikki vaikuttaa hänen mukaansa tarkkaan suunnitellulta, Hollywood Reporter lisää.