Kissojen outo käyttäytyminen todistettiin – voit kokeilla itsekin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikinomistajat tietävät, että kissoilla joitain varsin erikoisia tapoja. Suurin osa kissoista rakastaa esimerkiksi laatikoita ja ahtaita paikkoja. Mikäli lattialle jättää pahvilaatikon, on todennäköistä, että kissa tulee ennemmin tai myöhemmin viettämään siinä aikaa.

Nyt internet-käyttäjät ovat kiinnittäneet huomiota toiseen vielä erikoisempaan kissojen tapaan. Mikäli lattialle ilmestyy esimerkiksi tarrasta tehty kehä, menee kissa todennäköisesti istumaan siihen. Ilmiö on osoitettu Reddit-sivustolla julkaistun kuvasarjan avulla. Syytä kissojen erikoiselle käytökselle ainakaan nettikäyttäjät eivät ole keksineet.

Kissojen mieltymyksen laatikoita kohtaan uskotaan johtuvan siitä, että eläimet tuntevat olonsa suojatuksi ahtaiden seinämien sisällä. Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti selitä sitä, miksi ne hakeutuvat myös laittalle piirrettyjen tai teipin muodostamien kehien sisään.