Beatles-legenda ylisti räppäreitä: Show parasta ikinä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Beatles -yhtyeessä 1960-luvun alkupuolella maailmanhistorian suosituimpien rocktähtien joukkoon noussut Sir James Paul McCartney käväisi jokunen vuosi sitten konsertoimassa myös Suomessa. 72-vuotias muusikko joutui taannoin keskeyttämään Japanin kiertueensa sairastuttuaan vakavasti viruksen aiheuttamaan tautiin.

McCartneyta arvostetaan suuresti lauluntekijänä, vaikka hän ei ole koskaan opetellut lukemaan nuotteja. Hän on säveltänyt yksin tai yhdessä, esimerkiksi John Lennonin kanssa, lukuisia legendaarisia kappaleita, kuten Hey Jude, Let It Be, Yellow Submarine, Yesterday, Penny Lane ja Eight Days a Week. Nyt mies on järjestänyt Twitterissä kyselytunnin faneilleen.

Eräs ihailijoista tiedusteli, mikä miehen näkemistä musiikkikeikoista on ollut kautta aikojen paras. Vastaus yllätti varmasti kaikki rockveteraanin tuotantoon tykästyneet, sillä Paul valitsi parhaaksi Kanye Westin ja Jay Z:n vuoden 2012 Watch the Throne Tourin -kiertueen keikan. Vaikka McCarteny tunnetaan etenkin sopeutuvaisuudestaan eri musiiikkityyleihin, tuli räppäreiden keikan hehkuttaminen hieman puskista.

Valitettavasti arvostettu legenda ei omista oikeuksiaan The Beatlesin kappaleisiin, koska Michael Jackson osti ne huutokaupassa vuonna 1985. Äskettäin Paul McCartneyn kerrottiin saavan itselleen oikeudet takaisin. Vuonna 1976 säädetyn Yhdysvaltalaisen lain mukaan ennen vuotta 1978 tehtyjen kappaleiden oikeudet siirtyvät niiden kirjoittajalle 56 vuoden päästä säveltämisestä. Tämä tarkoittaa, että McCartney saa ensimmäisten Beatles-kappaleidensa oikeudet takaisin vuonna 2018. Esimerkiksi Let It Be -kappaletta hän joutuu kuitenkin odottamaan vuoteen 2026 asti.