Isoisä pelasti lapsenlapsensa – ampui kotiinsa tunkeutuneita ryöstäjiä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pohjois-Carolinassa asusteleva isoisä Kenneth Byrd vietti rauhallista maanantai-iltaa vaimonsa ja lapsenlapsensa kanssa. Perheen illanvietto keskeytyi kymmeneltä illalla, kun talon oveen koputettiin. Oven takana oli kolme nuorta miestä.

Miehet kertoivat autonsa hajonneen ja toivoivat pääsevänsä sisälle juomaan vettä ja odottamaan hinauspalvelun saapumista. Isoisä päätös avata ovi nuorille miehille osoittautui hirvittäväksi virheeksi. Aseistetut ryöstäjät olivat pukeutuneet mustiin hiihtomaskeihin. Miehet vaativat vaarilta rahaa ja arvotavaroita aseella uhaten.

Vanhus johdatti nuoret miehet kassakaapilleen, kunnes hän huomasi että miehet kiinnostuivat hänen 19-vuotiaasta lapsenlapsestaan. Miehet kävivät tyttöön käsiksi, joten isoisä otti aseensa haltuun ja ampui nuoria kohti. Miehet ampuivat vaaria ja pakenivat talosta pihalle, josta he varastivat vaarin Cadillacin pakoautokseen.

The Blaze -sivuston mukaan vakavasti haavoittuneet rikolliset hakeutuivat paikalliseen sairaalaan, josta heidät pidätettiin. Kaksi miehistä selvisi, mutta yksi haavoittuneista menehtyi matkalla saamiinsa vammoihin. Sankarillisesti toiminut isoisä toimitettiin pelastushelikopterilla sairaalaan ja hänen tilansa on edelleen kriittinen. Vaarin ansiosta hänen muu perheensä selvisi tapauksesta kuitenkin vammoitta.