Mikä moka! Vaatemalliston nimeksi Fat Girls Costumes

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uhkeauumaiset naiset eivät välttämättä löydä itselleen sopivia vaatteita tavallisista kokoluokista. Mikäli asu istuu esimerkiksi vyötärön kohdalta, saattaa se vuorostaan olla liian pieni rintojen tai takapuolen tuntumilla. Monet vaatemerkit tehtailevat omia asuja myös plussakoon naisille.

Walmart
Walmart

Ei tarvitse olla lihava käyttääkseen isommilla kokonumeroilla varustettuja vaatteita. Riittää, että esimerkiksi kehon muotokieli on niin kurvikas, ettei se istu langanlaihoille malleille suunniteltuihin vaatekappaleisiin. Silti supermarket Walmart on tuonut netissä myytävään naamiaisasuvalikoimaansa oman kategorian nimeltään Fat Girls Costumes, eli lihavien tyttöjen naamiasasut.

Korrektimpaa olisi tietysti ollut nimetä luokka vaikkapa isojen tyttöjen naamiaisasuiksi tai plus-koon kategoriaksi. Lihava-sanan käyttäminen on vaarallista, ja moni onkin ottanut asiasta nokkiinsa. Walmart on kohdannut suunnattoman nettiraivon, ja he joutuivat muuttamaan kategorian nimeä. Silti samat puvut löytyvät edelleenkin netistä ”fat”-hakusanaa käyttäen.

Walmart on sittemmin pyytänyt tapausta julkisesti anteeksi.