Vauva maistoi ensimmäisen kerran kakkua – herkullinen reaktio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että lasten pitäisi maistaa mahdollisimman paljon erilaisia makuja, jotta he oppisivat syömään monipuolisesti ja nirsoilematta. Vanhempien tehtävänä on kasvattaa jälkikasvustaan kaikkiruokaisia ilman, että antaisivat omien ennakkoluulojen tai tietoisten valintojen vaikuttaa lasten makuelämyksiin.

YouTube
YouTube

Joissakin perheissä ei esimerkiksi syödä ollenkaan terveellistä kalaa, koska toinen vanhemmista ei pidä sen mausta. Lasten ensimmäiset vuodet ovat elämysmatkoja makujen maailmaan. Nyt Bauer-perheen vauva testaa ensimmäisen kerran täytekakkua yksivuotissyntymäpäivillään. Ihastuttava ipana lähmii kakkua ensin käsillään kiinnostuneena.

Sen jälkeen hän saa aikuiselta maistiaisen ja hoksaa, että herkku onkin hyvää. Lopputulos: Päivänsankari tunkee päänsä kakkuun haukatakseen suuren suuren palan. Lapsena erityisesti makeiden herkkuruokien saaminen on varsinaista luksusta, mutta tämä kokemus on varmasti yksi ikimuistoisimmista.