WLAN-verkolla terroristijärjestön nimi – lentokone palasi kentälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisillä on vapaat kädet nimetä oma verkkoyhteytensä tai puhelimensa haluamallaan nimellä. Osa käyttää omaa etunimeä, perheen sukunimeä tai keksii viekkaan ja hauskemman nimityksen langattomalle yhteydelleen. Joku on nyt nimennyt nettiyhteytensä ”Al-Quida Free Terror Nettwork” -nimellä.

Tämän huomasi Los Angelesista Lontooseen matkalla olleen lentokoneen matkustaja. Hän ilmoitti löydöksestään lentohenkilökunnalle, joka ryhtyi välittömästi toimeen. Kapteeni päätti palata Los Angelesin kentälle ja kuulutti matkustajille lentokoneen teknisistä ongelmista. Matkustajia pidettiin kolme tuntia lentokoneessa LAX:n lentokentällä, kunnes lentoaikataulua siirrettiin seuraavaan päivään.

ABC-7 -uutiskanavan mukaan lentokenttä tiedotti myöhemmin, että asiassa ei havaittu rikosta, eikä viivästyminen johda lisätoimenpiteisiin. Samankaltaisia piloja on tehty ennenkin, tosin yleensä keppostelijat viitsivät panostaa edes oikeinkirjoitukseen.