Puhkeamaton kumi keksittiin – pyöräilyn uusi aika alkoi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittiläinen yritys Tannus on kehitellyt polkupyörän kiinteän renkaan, joka ei puhkea. Yritys mainostaa tuotettaan höyhenen kevyenä renkaana, joilla voi huoletta ajaa esimerkiksi lasinsirujen ja nastojen päältä.

YouTube
YouTube

Renkaat on valmistettu nanovaahtona tunnetusta polymeeristä. Kyseisestä vaahdosta on valmistettu useita ultrakevyitä urheiluvälineitä. Tannuksen mukaan pyörän renkaiden paino ja koko ovat identtisiä verrattuna tavalliseen pyöränkumiin. On selvää, että puhkeamaton rengas kestää pidempään eikä siihen tarvitse pumpata ilmaa.

Tannus on testannut renkaidensa kestävyyttä ja sen mukaan rengas kestää normaalissa käytössä lähes 10.000 kilometrin matkan ajan. Tannuksen loistava keksintö tulee helpottamaan pyöräilijöiden elämää ympäri maailmaa.