Scream-kauhuelokuvasta televisiosarja – nähdään myös Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1996 ensi-iltansa saanut Scream puhalsi uutta eloa tuolloin kehnosta maineesta kärsineeseen kauhuelokuvan lajityyppiin. Wes Cravenin ohjaama ja Neve Campbellin tähdittämä elokuva yhdisteli synkkään murhatarinaan runsaasti itsetietoista huumoria, mikä teki siitä nopeasti yleisö- ja arvostelumenestyksen.

Elokuva sai aikoinaan kolme jatko-osaa, ja nyt Scream on siirtymässä valkokankailta television piiriin. Dimension-televisioyhtiön tuottama Scream-sarja alkaa MTV-kanavalla lokakuussa 2015, ja ensimmäinen tuotantokausi tulee käsittämään 10 jaksoa. Entertainment Weekly -lehden mukaan sarjan pääosissa tullaan näkemään Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Kalus, John Karna ja Carlson Young.

Screamin pilottijakson käsikirjoituksesta vastaavat Criminal Minds -sarjaa työstäneet Jay Beattie ja Dan Dorkin. Kyseessä ei ole ensimmäinen aikaisemmin musiikkiin ja realitytelevisioon erikoistuneen MTV-kanavan sarja, joka perustuu menneiden vuosien kulttielokuvaan. 80-luvun kauhukomediaan pohjautuva MTV:n Teen Wolf -sarja on kerännyt hyvät katsojaluvut, ja kanava todennäköisesti toivookin Scream-sarjasta samanveroista menestystä.