Mies tuunasi hyppykengät – juoksee nyt ällistyttävät 40 km/h!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Urheilulajeista nauttivat keksijä Keahi Seymor on tuunannut hyppykengät uuteen uskoon. Hyppykenkiä kokeillut mies oli pohtinut, miten kengistä saisi tehokkaammat ja juoksuun enemmän vauhtia. Lopulta hän keksi soveltaa eläinkunnasta tuttua ominaisuutta.

YouTube
YouTube

Mies paransi aiemmin markkinoilla olleita hyppykenkiä rakentamalla niihin hyppyä voimistavan keinotekoisen akillesjänteen, jonka mallina on käytetty strutsin ja kengurun jalkoja. Mies on kertonut projektinsa olevan vielä vaiheessa, vaikka kengät ovatkin olleet valmiit jo useita kuukausia.

Seymor on testannut kengillä juoksemista ja hän on saavuttanut parhaimmillaan 40 kilometrin tuntivauhdin. Juoksija ei kuitenkaan aio tyytyä siihen, vaan suunnittelee jo uutta parannusta, jolla juoksemisesta tulisi nopeampaa. Mies on asettanut itselleen tavoitteeksi, että hän vielä päihittää eläinkunnan nopeimmat juoksijat keksinnöllään.