Vauvoille kehiteltiin oma selfie-lelu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Osa vanhemmista pyrkii suojelemaan lapsiaan sosiaalisen median vaikutuksilta niin kauan kuin vain mahdollista. Jotkut valitsevat päinvastaisen tien, jopa tiedostamattaan, esimerkiksi jakaessaan vauvansa kuvia internetissä.

Laura Cornet
Laura Cornet

Nyt hollantilainen suunnittelija Laura Cornet on kehitellyt vauvoille suunnatun lelun joka tulee epäilemättä nostamaan kohua mediassa. Cornet on kehitellyt selfie-pallon, jolla taapero voi ottaa itsestään kuvia internettiin. International Business Times -lehden mukaan lelu on osa The New Born Fame -projektia, johon kuuluvat myös muun muassa liikettä tunnistavat vauvan kengät ja GPS-sovelluksella varustettu tutti.

Cornetin mukaan projektin tarkoituksena on kyseenalaistaa vanhempien tapaa jakaa internetissä materiaalia lapsestaan, joka ei ymmärrä mikä internet edes on.

– Jos äiti haluaa tehdä niin, se on yleisesti hyväksyttyä vaikka lapsi ei olisi tarpeeksi vanha ymmärtämään mistä on kyse. Asetan kyseenalaiseksi sen ovatko äiti tai isä niitä, joille päätös asiasta kuuluu, Laura Cornet kuvailee.

Vauvojen selfie-lelut eivät siis ole toistaiseksi ilmestymässä kauppojen hyllyille, vaan Cornetin projektin on tarkoitus herättää keskustelua aiheesta. Nainen ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta että hänen keksintöjään voisi hyödyntää kaupallisesti.

– Tämä voisi olla vaihtoehto vauvamonitorille tai sisäpuhelimelle. Sillä voisi myös tarkkailla lapsen kehitystä, Cornet kertoo.

– En ole tällaista teknologiaa vastaan. Pidän paljon sen tarjoamista mahdollisuuksista. Uuden teknologian käyttöä ei ole vain tutkittu tarpeeksi yhteiskunnallisesta tai eettisestä näkökulmasta, nainen jatkaa.