Näin Koreassa: Videopelaaja voi saada urheilustipendin!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yksi Etelä-Korean arvostetuimmista yliopistoista aloittaa urheilustipendien jakamisen urheilijoiden lisäksi parhaille videopelaajille. Maan kymmenen parhaan joukkoon kuuluva yliopisto Chung-Ang myöntää ensi vuodesta lähtien apurahaa menestyneille tietokoneella tai konsoleilla pelaaville oppilaille.

Koulu on jakanut apurahan saaneet kahteen ryhmään, toiseen ryhmään kuuluvat ne, jotka pelaavat joukkuepelejä ja toiseen ryhmään ne, jotka pärjäävät yksilölajeissa. Tietokone- ja konsolipelaajat kuuluvat yksilölajeihin.

Videopelit ovat Aasiassa valtava bisnes, ja monet pelaavat pelejä ammatikseen. Monen pelin kohdalla taitavimmat pelaajat löytyvät Aasiasta, niinpä Etelä-Korea on päättänyt tarttua tilaisuuteen tehdä hyvää bisnestä myöntämällä koulutusapurahaa, jolla tuetaan taitavia pelaajia ja heidän kehitystään.

Monet ovat varmoja, että koulun aloittama käytäntö tulee vielä yleistymään. Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, miten kouluun hyväksyttyjä pelaajia aiotaan valmentaa ja kouluttaa lajissaan paremmiksi. Kun käytäntö otetaan käyttöön ensi vuonna, saadaan myös sen tuloksista sitten lisää tietoa.