Missä menee pettämisen raja? Seitsemän tapaa aiheuttaa mielipahaa kumppanille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Missä menee pettämisen raja? Joidenkin mielestä pettämistä on pelkästään toisen ajatteleminen eroottisesti, kun taas osa ihmisistä mieltää syrjähypyksi vain fyysiset toiminnot toisen kanssa. Pettämistä voi esiintyä monessa eri muodossa, ja Femail First listasi nyt näistä seitsemän.

Esimerkiksi flirttaileminen saatetaan mieltää täysin viattomaksi tavaksi saavuttaa vastakkaisen sukupuolen huomiota. Jos silmän iskeminen menee kuitenkin tasolle, joka voidaan luokitella puhtaaksi pokaamiseksi, liikutaan vaarallisilla vesillä ainakin parisuhteessa olevien kannalta. Flirttaileminen voi toki olla harmitonta, mutta entä sitten, jos toinen osapuoli kiinnostuukin vikittelijästä?

Onko myöskään oikein paljastaa salaisuuksiaan vieraalle ihmiselle, etenkään, jos kyseessä on vastakkaisen sukupuolen edustaja? Jotkut ihmiset sortuvat ruotimaan parisuhdeongelmiaan vieraiden henkilöiden kanssa esimerkiksi baarissa viinilasillisen ääressä. Tässä vaiheessa voi pohtia, haluaisiko oman kumppanin tekevän samaa.

Vaikka ystäväpiiriin voi kuulua vastakkaisen sukupuolen edustajia, kannattaa aina pohtia kuinka paljon ja missä yhteydessä heidän kanssaan viettää aikaa kahdestaan. Jos ystävyys menee parisuhteen edelle, sopii miettiä kumpi on henkilölle tärkeämpää – oman kumppanin kanssa vietetty aika vai kiiinnostaako ystävä enemmän?

On tervettä purkaa tuntemuksiaan ja hakea selvyyttä parisuhteeseen, mutta suoranainen kumppanin haukkuminen muille on ala-arvoista. Kun puolisostaan puhuu pahaa, kasvavat haukut helposti ensisijaiseksi tunteeksi aina partnerin kanssa aikaa viettäessä.

Nettiseksiä voi suorittaa lähes millä tahansa keskustelusovelluksella. Monet mieltävät toisen kanssa harrastetun virtuaaliseksin pettämiseksi siinä missä oikeankin aktin. Myös tietoinen huomion hakeminen muilta ihmisiltä voidaan lukea pettämisen piiriin kuuluvaksi toiminnaksi, jos siihen liittyvät oleellisesti seksuaaliset tarkoitusperät.

Yksi pettämisen mittari lienee se, että oma kumppani ei yllä elämän asteikolla tärkeimpien ihmisten joukkoon. Jos haluaa alati viettää aikaa muualla kuin kotona tai suosii muita ihmisiä seurana, voi suhde olla ehtoopuolella. Tässä vaiheessa pettämisen raja hälvenee ja fyysinen syrjähyppy muuttuu entistäkin todennäköisemmäksi. Kannattaa kuitenkin lopettaa suhde ennen pettämistä, mikäli ei näe järkeä jatkaa eteenpäin uskollisena.