Kissanminttusätkät lemmikkien uusi hittituote?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nelitassuiset ja maukuvat lemmikkieläimet menevät tunnetusti sekaisin tai pyörryksiin kissanmintusta. Kasvin erittämä nepetalaktoni saa kissat kehräämään haltioituneena. Kissanminttua on kuvailtu arkikielessä mirrien huumeeksi.

Instagram
Instagram

Stark Raving Cat -niminen eläinyritys on tuonut markkinoille kissojen leluja, jotka näyttävät hämmästyttävän paljon käärityiltä sätkiltä. Catnip Joints -tuotepaketti sisältää viisi kissanminttulelua, eikä hintakaan ole kuin kymmenen euroa. Tuotteen kuvaustekstissä vitsaillaan, että kissanminttu on laillista jo 50 Yhdysvaltojen osavaltiossa ja lelut on tarkoitettu viihteelliseen käyttöön.

Kankaaseen käärityt kissanminttukääryleet ovat mainostekstin mukaan käsin tehtyjä. Kissanminttua on käytetty aikoinaan myös elintarvikkeena tai lääkinnällisiin tarkoituksiin. Se saattaa aiheuttaa ihmisille lieviä harha-aistimuksia poltettuna, mutta yrtti soveltuu enemmän rohdoksi haavojen, särkyjen tai naistenvaivojen parantamiseen.