90-vuotias jakoi ruokaa kodittomille – poliisi pidätti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridan Fort Lauderdalessa asuva 90-vuotias Arnold Abbot kuuluu Love Thy Neighbor -hyväntekeväisyysjärjestöön, jonka toimenkuvaan kuuluu kodittomien ruokkiminen. Mies on tehnyt tätä 20 vuoden ajan, mutta taannoin vähäosaisten auttaminen vei hänet tekemisiin lain kanssa.

Arnold Abbot ja hänen avustajansa, St. Mary Magdalenen kirkossa työskentelevä Mark Sims ja paikallinen pastori Dwayne Black, pidätettiin sunnuntaina 1. marraskuuta kaupungin uusien lakien rikkomisesta valmistautuessaan jakamaan 300 ateriaa asunnottomille. Lokakuussa voimaan tulleen lain mukaan kodittomille ruokaa jakavien järjestöjen täytyy toimia tontin tai tilan omistajan luvalla ja järjestää paikalle julkiset WC-tilat.

– Yritämme vain ruokkia nälkäisiä. Sen asettaminen rikolliseksi taistelee kaikkea sitä vastaan, mitä edustan pappina ja uskovaisena, Mark Sims kommentoi paikalliselle Sun Sentinel -lehdelle.

Fort Lauderdalen Kaupunginjohtaja Jack Seiler asettuu uuden lain kannalle. Mies toteaa kaupungin kärsivän kodittomuuteen liittyvästä ongelmasta, mutta hänen mukaansa ilmaisen ruoan tarjoaminen julkisilla paikoilla ei ole tuotteliasta sen ratkaisun kannalta.

Arnold Abbot ei kuitenkaan aio luovuttaa. Hän aikoo viedä asian oikeuden eteen, kuten hän teki vuonna 1999. Tuolloin mies voitti oikeusjutun jonka myötä hän sai luvan ruokkia Four Lauderdale Beachin kodittomia.

– Minun täytyy nostaa jälleen oikeusjuttu Fort Lauderdalen kaupunkia vastaan. Nämä ihmiset ovat köyhimmistä köyhimpiä, heillä ei ole mitään, ei kattoa päänsä päällä. Miten voisin olla auttamatta heitä?, Arnold Abbot julistaa Local 10 -uutissivustolle.