Pankista hakkeroitiin 83 miljoonan käyttäjän tiedot – ei pitänyt olla mahdollista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman nojautuessa päivä päivältä enemmän tietotekniikkaan, on tietoturva koko ajan uhattuna, sillä hakkerit ja tietoturva käyvät alituista kissa ja hiiri -leikkiä. Kansalaisten tulisi kuitenkin voida luottaa siihen, että erityisesti pankit ovat tietoturvan huippua. Niin ei kuitenkan ole.

hakkerit05112014

New York Post uutisoi, että JPMorgan Chase -pankin tietojärjestelmiin ovat iskeneet taitavat hakkerit, jotka ovat saaneet peräti 83 miljoonan asiakkaan yksityisiä tietoja haltuunsa. Heistä 76 miljoonaa oli yksityisiä ihmisiä ja seitsemän miljoonaa yrityksiä. Tietomurron havaitseminen kesti pankilta peräti kaksi kuukautta.

Pankki lukeutuu maailman merkittävimpiin, ja nyt tehty tietomurto on tähän mennessä historian suurin. Pankki ei ole kertonut tarkemmin millaisia tietoja hakkerit saivat haltuunsa ja miten mahdottomana pidetty tietomurto oli mahdollista tehdä. Aiemmin massiivisten hakkerointien uhriksi ovat joutuneet esimerkiksi Targetin ja Home Depotin tietojärjestelmät ja heidän asiakkaansa.