AC/DC-rumpali pidätetty – syytetään palkkamurhien tilaamisesta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen AC/DC lukeutuu maailman pitkäikäisimpiin ja tunnetuimpiin hard rock -yhtyeisiin. Rumpali Phil Rudd oli mukana yhtyeessä vuodesta 1975 vuoteen 1983 saakka, ja liittyi bändiin jälleen vuonna 1994. Nyt mies on päätynyt otsikoihin synkissä merkeissä.

Phil Rudd pidätettiin epäiltynä kahden ihmisen murhauttamisen suunnittelusta. Uusiseelantilaisen Stuff-uutissivuston mukaan viranomaiset uskovat rumpalin ottaneen yhteyttä palkkamurhaajaan, aikeenaan pestata tämä tappamaan kaksi miestä. Palkkamurhaajan ja kohteiden nimiä ei ole julkistettu.

Paul Rudd vapautettiin takuita vastaan, ja hänet määrättiin olemaan ottamatta yhteyttä palkkamurhaajaan. Murhan suunnittelun lisäksi häntä syytetään amfetamiinin ja kannabiksen hallussapidosta ja tapolla uhkailusta. Miehen on määrä astua oikeuden eteen kolmen viikon päästä. Tapahtumia seuranneen toimittajan, Tony Wallin, mukaan AC/DC-rumpalia saattaa odottaa 10 vuoden vankeustuomio.

Vuonna 2008 viimeisimmän Black Ice -levynsä julkaissut AC/DC on eräs maailman vanhimmista ja suosituimmista hard rock -yhtyeistä. Se on valittu Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi ja yhtyeellä on oma tähti myös Hollywoodin Walk of Famella. MTV on nimennyt AC/DC:n kautta aikojen neljänneksi parhaaksi hard rock-artistiksi.

PÄIVITYS 7.11.2014: Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että rumpalia ei enää epäillä palkkamurhien suunnittelusta, koska todisteita ei ollut riittävästi.