Irlantilaisnainen ei saanut töitä Koreasta: ”Irlantilaisilla taipumus alkoholismiin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisillä saattaa olla syvään juurtuneita ennakkoluuloja esimerkiksi eri maiden kansalaisista. Suomalaiset ovat sisäänpäin kääntyneitä ja sisukkaita, brasilialaiset ovat kauniita ja amerikkalaiset elävät leveästi – ainakin stereotypioiden mukaan. Irlantilaiset ovat samalla kaavalla ajateltuna alkoholisteja.

Vai ovatko? Irlantilainen nainen on nyt saanut kuulla edustavansa alkoholisoitunutta kulttuuria hakiessaan opettajaksi Etelä-Koreaan. Nainen lähetti hakemuksensa sähköpostilla, ja sai pian vastauksen. Hänen hakemuksensa hylättiin, koska irlantilaisilla on luontainen taipumus alkoholismiin.

irlantilaiset06112014

Nainen pöyristyi vastauksesta. Hän on vieraillut Etelä-Koreassa kolme kertaa ja kerran jopa Pohjois-Koreassa. Naisen mukaan näissä Aasian maissa on paljon samankaltainen juomakulttuuri kuin hänen kotimaassaan Guinnessin kehdossa, Mirror-lehti uutisoi. Sähköpostin kuvakaappaus on herättänyt runsaasti kummastelua ympäri maailmaa.

Kerroimme taannoin, että suuren alkoholitutkimuksen mukaan Etelä-Koreassa nautitaan keskimäärin 13,7 alkoholiannosta henkilöä kohden viikoittain. Toisella sijalla on odotetusti Venäjä ja sen jälkeen Filippiinit, Thaimaa ja Japani. Suomi on vasta sijalla 13. heti Saksan jälkeen. Suomessa nautitaan viikoittain 2,9 alkoholiannosta henkilöä kohden. Irlanti oli tuloslistan seitsemästoista 2,6 alkoholiannoksen viikkoannoksellaan.