Näin paljon lempijuomat lihottavat! Pina Colada vastaa donitsia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ei ole salaisuus, että alkoholijuomat lihottavat ja turvottavat nauttijaansa. Kovin moni kuluttajista ei kuitenkaan tiedä kuinka suuresta määrästä kaloreita on kyse. Personal trainer Lucas James on laatinut havainnollistavan kuvan siitä, kuinka paljon juomat todella lihottavat.

Jamesin mukaan esimerkiksi Frozen Margarita sisältää yhtä paljon kaloreita kuin juustohampurilainen, ja tuoppi olutta vastaa rasvaista pizzaviipaletta. Kun juomia nautitaan lyhyen ajan sisään useampi, on lopputuloksena yhtä pöhöttynyt olo kuin kyseisten herkkujen nauttijalla. Katso infografikka tästä.

Vaikka ruokavalio olisi terveellinen ja monipuolinen, vaikuttaa alkoholin nauttiminen siihen, että paino nousee. James muistuttaa, että alkoholijuomissa on myös kevyempiä vaihtoehtoja, jotka eivät lihota yhtä paljon kuin muut juomat. Miehen laskelmien mukaan kevyitä juotavia ovat muun muassa punaviini, gin tonic, light-olut tai kossu-vichy. Jos tarkoituksena on laihtua, kannattaa alkoholijuomien nauttiminen jättää mahdollisimman vähälle.