Vyötärön kavennuksesta trendi – korsetit julkkisten suosiossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet naiset haaveilevat tiimalasin muotoisesta vartalosta kapeine vyötäröineen. Kuntosalin sijaan vyötärön muotoa on mahdollista muokata korsetilla, jossa lihasten treenaamisen sijaan vartalo muokataan kapeaan muotoon.

I'm really obsessed with waist training! Thank you @premadonna87 for my new waist shapers! #whatsawaist

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Julkimot ovat nyt ottaneet avukseen trendikkään muotokorsetin, joka muokkaa vyötäröstä ajan myötä kapean. Muokkaus on saanut urheilullisen termin waist-training. Julkimot kuten Kim ja Kloe Kardashian ovat hurahtaneet vyötärön muokkaukseen. Naiset pitävät korsettia useita tunteja päivässä, jotta vyötärö muokkaantuisi kapeaksi. Ajan myötä vartalo saa tiimalasimaisen muodon ja sitä mukaan kun vartalo sopeutuu korsettiin, se vaihdetaan pienempään malliin.

Korsetin pitäminen ei ole uusi keksintö, vaan sitä on tehty vuosisatojen ajan. Tutkimusten mukaan kireän korsetin käyttäminen voi olla vaarallista, sillä sen on todettu hidastavan vyötärön verenkiertoa ja se saattaa vaurioittaa vyötäröllä sijaitsevia sisäelimiä. Jotkut naiset ovat valmiita ottamaan sen riskin saavuttaakseen haluamansa tulokset.

Monet julkisuudesta tunnetut naiset ovat menneet liian pitkälle oman vartalonsa muokkaamisen kanssa ja näyttävät huonoa esimerkkiä. Stara kertoi viime viikolla fetissimallista, joka kavensi vyötärönsä vain 40-senttiseksi. Korsettivillitykseen ei kannata lähteä mukaan varauksetta, sillä se kannustaa nopeiden tulosten saamiseen ja sillä voi olla terveydelle haitallisia vaikutuksia. Korsetilla on mahdollista parantaa ryhtiä ja sen käyttö on turvallista, kun muistaa, että maltti on valttia ja tuloksia saavutetaan pitkällä tähtäimellä.

YouTube
YouTube

Khloe Kardashianin kuva waist-trainingista