Queen-kitaristi osti instrumentilleen 13 000 euron lentolipun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Musiikki-instrumentit ovat muusikkojen lapsia, joita kohdellaan kuin kallisarvoisinta aarretta maailmassa. Queen-yhtyeen kitaristi Brian May käyttää soittimenaan isänsä kanssa rakentamaansa Red Special -kitaraa, eikä miestä ole nähty juuri koskaan lavalla ilman kallisarvoista soittovälinettä. Kitara on hänen silmäteränsä.

Brittiläinen May sai äskettäin kutsun Hollywoodissa järjestetyn Classic Rock Awards -tapahtuman esiintymislavalle. Mies halusi suorittaa soittonsa lempilapsensa kanssa, mutta hän pelkästi Red Specialin vahingoittuvan lentomatkan aikana Lontoosta Los Angelesiin. Mies päättikin ostaa kitaralle VIP-kohtelun takaavan lentolipun ensimmäiseen luokkaan, Mirror-lehti kertoo.

Kuljetukseen osallistui erikseen palkattu henkilö, jonka tehtävänä oli matkustaa pitkä lentomatka kitaran vierustoverina. Upeaa soitinta ei saanut panna ruumaan tai matkustamon yläkokeroon. Muusikko maksoi kitaralle oman istuimen British Airwaysin ykkösluokasta. Brian May rakensi kitaran tuttavan jämäpuusta 16-vuotiaana, ja soittimessa on yksityiskohtana kaksi madon tekemää reikää kaulaosassa.