Beyonce varasti tämän kappaleen? Vaaditaan miljoonakorvauksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laulajatar Beyonce Knowles Carter listattiin äskettäin Forbesin maailman vaikutusvaltaisimpien julkkisten listan kärkeen. Hän tienasi vuoden aikana 115 miljoonaa dollaria. Järisyttävä summa koostui loppuunmyydyistä keikoista, levymyynneistä ja ammatin tuomista eduista.

Beyonce julkaisi viime vuonna XO-nimisen kappaleen naisen nimeä kantavalla albumilla. Biisistä tuli välittömästi radiohitti, ja se nousi monessa maassa soitetuimpien listoille.

Nyt Beyoncen taustalaulajan tunteva artisti Ahmad Javon Lane väittää, että XO-kappale on varastettu häneltä. Mies nimittäin kirjoitti XOXO-nimisen kappaleen aiemmin, ja antoi sen myös Beyoncen taustalaulajan kuunneltavaksi. Räppäri Javon vaatii Beyoncelta kolmen miljoonan dollarin korvauksia, TMZ uutisoi.

Jokainen päättäköön itse, kuulostavatko artistien kappaleet samanlaisilta. Tekijänoikeudellisissa seikoissa lienee vaikeinta määritellä se, mistä erilaiset ideat ovat saaneet alkunsa. Mikäli kaksi teosta kuitenkin muistuttaa selkeästi toisiaan, voidaan myöhemmin ilmestynyt mieltää plagiaatiksi.