Kangasala säästää viemällä lapsilta koulut – asukkaat ottivat kylmän suihkun pakkasessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomissa Suomen kunnissa etsitään parhaillaan kuumeisesti säästökohteita, ja ikävän usein lapset joutuvat säästötoimien maksumiehiksi. Varsinkin pienempiä kouluja on lakkautettu jo vuosien ajan valtava määrä. Nyt Kangasalla on noustu vastarintaan koulujen lopettamissuunnitelman vuoksi.

Kangasala on lopettamassa kolme vireää kyläkoulua, joiden oppilasmäärät ovat kaiken lisäksi nousussa. Tilanne on sama myös monissa muissa kunnissa, joissa opettajia irtisanotaan ja oppilaita kuljetetaan jopa kymmenien kilometrien päähän alati suurempiin ja yhä ahtaammiksi käyviin kouluyksiköihin ja jopa suurten koulujen pihoilla oleviin parakkeihin.

Monessa kunnassa koulujen lakkautukset on otettu vastaan pitkin hampain, mutta ilman näkyvämpää vastarintaa. Kangasalla sen sijaan järjestettiin tänään mielenilmaus ja käynnistettiin samalla koko Suomea koskeva Kylmä suihku koululaisille -kampanja. Sen merkeissä joukko ihmisiä otti kirjaimellisesti jäätävän suihkun ulkosalla pikkupakkasessa. Facebookista löytyy Kylmä suihku koululaisille -kampanjasivu, jossa on julkaistu videoita ja kuvia erikoisesta tempauksesta.

Julkaisu käyttäjältä Sari Koivuluoto.