Festariaikataulut eivät enää katoa – nerokas keksintö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikkifestareilla vierailevat tietävät, että aikataulujen muistaminen tai paperisten ohjelmalehtisten säilyttäminen on toisinaan hankalaa puuhaa. Paperiset aikataulut rypistyvät helposti taskussa tai katoavat festivaalielämän hurmoksessa kokonaan.

Aikataulut voi toki tallentaa puhelimeen, mutta akun loppuessa niistä ei ole juurikaan hyötyä. Paste Magazine -lehdelle työskentelevä graafikko Sarah Lawrence on nyt keksinyt näppärän ratkaisun tähän ongelmaan. Nainen teki Bonnaroo 2014 -festivaalien ohjelmalehtisestä esimerkiksi käteen laitettavan väliaikaisen siirtokuvatatuoinnin.

Siirtokuvatatuointien periaate on samanlainen kuin esimerkiksi pilailukaupoissa myytävissä leikkitatuoinneissa. Siirtokuvatatuointi asetetaan haluttuun kohtaan ja päälle hierotaan vettä, jolloin kuva siirtyy paperilta iholle. Sarah Lawrence suunnittelee tuovansa siirtokuvatatuointi-aikataulut laajamittaisempaan levitykseen ennen ensi vuoden festarisesonkia.