Pekonipeitto ihmetyttää – kuka haluaisi tämän sänkyynsä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin läpimurrosta, jossa pekonia käytettiin verenvuodon tyrehdyttäjänä. Monikäyttöinen sianlihasiivu on siis tuikitärkeä arjen herkku, jota voi nauttia myös muulloin kun aamupalalla. Nyt ihminen voi kääriytyä pekoniin pimeinä ja kylminä talvi-iltoina.

Amazon
Amazon

Itseasiassa kyseessä ei ole aidosta lihasta valmistettu pekoniviltti vaan taidokas jäljitelmä. Viltin mukana myydään pekonin parhaita kavereita, eli kananmunia, jotka on muutettu tyynyn muotoon. Pekonipeittosetillä kelpaa kölliä sohvalla ja katsella televisiota. Tässäpä ideaa ensi vuoden isänpäivää tai pukinkonttia silmällä pitäen.

Vain harva lihansyöjä sanoo pekonille ei. Yksi syy piilee sian kylkisiivujen huumaavassa tuoksussa. Kerroimme taannoin, että pekonissa on peräti 150 haihtuvaa orgaanista yhdistettä, jotka edistävät pekonin lihaisan tuoksun syntymistä. Tämä on syy tuotteen aivonystyröitä hyväilevälle tuoksulle. Pekonin tuoksua on lisätty keinotekoisesti myös saippuoihin ja deodorantteihin.