Polkupyörien nopeusennätys murskaksi – 333 km/h rakettien voimalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna hollantilainen Sebastiaan Bowier polki erikoisvalmisteisella polkupyörällä uudeksi nopeusennätykseksi 133,78 kilometriä tunnissa. Nyt Bowierin ennätys on kuitenkin murskattu kertaheitolla maanmiehensä Francois Gissyn toimesta, mutta tosin ilman lihasvoimaa.

YouTube
YouTube

Kilpapyörien keskinopeus kisoissa on hieman yli 50 kilometriä tunnissa, joten ennätysnopeudet ovat kulkupelien kokoon nähden valtavia. Francois Gissy on nyt tehnyt polkupyörien uudeksi ennätysnopeudeksi uskomattomat 333 kilometriä tunnissa.

Polkemisen sijaan valtava vauhti saavutettiin kuitenkin rakettimoottoreiden avustuksella, eli lihasvoimasta tässä tempauksessa ei ollut kyse. Luonnollisesti Gissyn polkupyörä oli erikoisvalmisteinen, sillä tavallinen kilpapyörä olisi ollut tällaisissa nopeuksissa hengenvaarallinen.