Ebolasta parantunut pakotettiin selibaattiin – sperma levittää yhä virusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla kohistaan Ebolan takia, ja virusta on todettu neljällä yhdysvaltalaisella. Yksi heistä on 33-vuotias Craig Spencer, joka on parantunut onnistuneesti taudista ja suoriutunut myös 21 päivän karanteenista. Hän odottaa innolla kotiinpaluuta.

Valitettavasti mies ei pääse juhlimaan kihlattunsa kanssa toivomallaan tavalla ainakaan kolmeen kuukauteen, sillä virus saattaa elää edelleenkin hänen siemennesteessään. Lenox Hill Hospitalissa työskentelevän lääkäri Robert Glatterin mukaan virus elää spermassa vielä kolme kuukautta. Toisin sanoen seksuaalinen kanssakäyminen on kiellettyä.

Spencer oli työskennellyt Lääkärit ilman rajoja -kansalaisjärjestön leivissä Guineassa, Länsi-Afrikassa. Mies sairastui Ebolaan lokakuun loppupuolella, mutta selviytyi taudista äärimmäisen hyvin. Hän pystyi harrastamaan sairauden aikana muun muassa joogaa ja soittamaan banjoa. Mies otti itsestään myös muutaman hymyllä varustetun selfien karanteenin aikana, New York Daily News uutisoii

Kun virus levisi länsimaihin, julistettiin heti tietoa Ebolan kukistavasta tai jopa tartunnan ehkäisevästä rokotteesta – juuri sopivaan aikaan taudin esiintyessä maksukykyisten hyvinvointivaltioiden kansalaisten keskuudessa. Monet pelkäävät, että Ebolasta aiheutuva paniikki on jopa itse tautia vaarallisempi.

Ebola ei suinkaan ole Afrikan maiden pahamaineisin tauti. Kerroimme muutama viikko sitten, että Ebolaan oli kuollut noin 4.500 ihmistä, kun esimerkiksi HIV ja AIDS oli tappanut samassa ajassa 620.000 ihmistä. Malariaan oli kuollut 320.000 ja kuppaan 26.000 ihmistä. Pelkästään nälkä on tappanut Ebolan tautiaallon aikana 45 kertaa enemmän ihmisiä kuin salakavala virus, joten hysterian lietsominen on aiheetonta.